Tutireceptek.hu fejléc

Kapros kenyérlángos recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
1 db főtt, összetört burgonya
2 dl tej
2 teáskanál só
3 evőkanál olaj
50 dkg liszt
1 teáskanál cukor
2 dkg élesztő
A feltéthez:
3 dl tejföl
ízlés szerint kapor
fokhagyma
hagyma
szalonna
kolbász
tojás


Elkészítés:
1. Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

2. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd a tésztát kb. fél óra alatt konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.

3. A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, előmelegített sütőben elősütjük kb. 5 percig, majd megkenjük a kaporral és fokhagymával kikevert tejföllel, rárakjuk a feltétet, és készre sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros juhtúróleves » Tejfölös-kapros gombaleves » Kapros- juhtúrós nokedli » Kapros csirkemell
» Kapros, krumplis halfilé » Kapros-túrós töltött gomba » Kapros cukkinikrém » Patisszon kaprosan
» Túrós-kapros rakott tészta » Kapros pulykamell » Kapros-túrós galuska » Elzászi kenyérlángos
» Kapros burgonyaleves » Kapros cukkinifőzelék » Tökfőzelék kaprosan » Kapros patisszonfőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.