Tutireceptek.hu fejléc

Karaj sonkaraguval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet karaj
10 dkg füstölt főtt sonka
1/2 szál póréhagyma
10 dkg magozott aszalt szilva
10 dkg piros húsos paprika
3 evőkanál olaj
1 dl tejszín
só, durvaára őrölt bors

Elkészítés:
A húst megmossuk, leszárítjuk, bevágjuk az inas részeket. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajban, kíméletesen, mindkét oldalán átsütjük a szeleteket. Amikor kellően megsült a hús (vigyázat, ne száradjon ki), kivesszük, félretesszük. A visszamaradt olajra rátesszük a kockákra vágott sonkát, kicsit megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított, kockákra vágott pórét és a paprikát is. Pár perces összepirítás után beletesszük a félbevágott aszalt szilvát, beleöntjük a tejszint, kevés vizet adunk hozzá, és amikor rotyog, visszatesszük a hússzeleteket, összemelegítjük. A húst a raguval tálaljuk. Köretnek párolt rizs.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsályás főtt karaj » Sonkás-gombás karaj » Almás - fokhagymás karaj » Rántott karaj tepsiben
» Fűszeres karajcsíkok » Karaj Dávid király módra » Zöldségkrémes karajszelet » Gesztenyés töltött karaj
» Rakott karaj katamamamódra » Sült báránykaraj » Sertéskaraj brokkolival » Finom karaj
» Ananászos sonkás karaj » Oldalra rakott karaj » Pikáns karaj » Karajbatyu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.