Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás tejbegríz-kelyhek vaníliakrémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A karamellás tejbegrízhez:

20 dkg kristálycukor
1 l tej
10 dkg búzadara
csipet só
A vaníliakrémhez:

2 tojás
2 ek kristálycukor
1 ek liszt
1 cs vaníliás cukor
8 dl tej

Elkészítés:
A cukrot egy lábasban cseppnyi vízzel feltesszük, és kislángon lassan világos színűre karamellizáljuk.
Folyamatos keverés mellett óvatosan felöntjük a tejjel, nem baj hogy "összerántja" a karamellt, a keveréstől szépen kisimul és feloldódik. Hozzáadjuk a búzadarát a csipetnyi sóval, és lágyabb tejbegrízt főzünk.
Kistálakba vagy kelyhekbe szétosztjuk.
A tetejére vaníliakrém kerül, amihez a tojásokat a cukorral, liszttel és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kislángon folyamatos keverés mellett, forrástól számítva kb. 5 percig főzzük, amíg lágy, selymes krémet kapunk, a végén tesszük hozzá a vaníliáscukrot. Ráöntjük a karamellás grízek tetejére, és hűlni hagyjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Tálalható így önmagában, de további kényeztetésül némi tejszínhabbal is megkoronázható.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: andrea0223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirított karamellás dió » Karamellás fincsi krémes » Karamellás torta... » Karamellás csiga
» Karamellás fagylalttorta » Karamellás mandulafánk » Karamellás Sport szelet » Karamellás almatorta
» Karamellás palacsinta » Karamellás ananásztorta » Karamellás habos süti » Karamellás, diós kocka
» Kávés karamellás tej » Csokis-karamellás körték » Karamellás almás krémes » Őszibarack vaníliakrémmel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.