Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás torta... recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
160 g kakaós keksz
80 g vaj (olvasztott)
6 ek kristálycukor
150 ml víz
360 ml Meggle cukrászhab
1 ek vaníliás cukor
100 ml víz
20 g zselatinpor
3 banán
tejszín (díszítéshez)

Elkészítés:
A kekszet apróra törjük és összedolgozzuk a felolvasztott vajjal. Egy tortaformát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát belenyomkodjuk az aljába. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

6 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd felöntjük 1,5 dl vízzel. Hagyjuk, hogy a karamell felolvadjon.

A 360 ml habtejszínt egy evőkanál vaníliás cukorral felverjük, állandó keverés közben hozzáadjuk a felolvasztott karamellt és a 100 ml forró vízben feloldott zselatint.

A kész kekszes alapra félbevágott banánokat rakunk, majd ráöntjük a karamellás habtejszínt. Legalább 6 órára a hűtőben hagyjuk dermedni. A kész tortát kivesszük a formából, eltávolítjuk a fóliát, feldíszítjük habtejszínnel és felszeleteljük.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellás fincsi krémes » Körtés-karamellás süti » Csokis-karamellás körték » Karamellás pite
» Karamellás szelet » Karamellás dió » Karamellás-diós golyó » Karamellás zabkása
» Pirított karamellás dió » Karamellás almás krémes » Karamellás mandulafánk » Karamellás palacsinta
» Karamellás ostya » Karamellás tej » Karamellás tejberízs » Mézkaramellás sült banán


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.