Tutireceptek.hu fejléc

Kátya mosógépes uborkája :) recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 műanyag vagy kerámia savanyúságos hordó, vödör vagy bármi aminek zárható teheteje van és min 20 L-es.
8L víz
2L 10 %-os ecet
24dkg só
80 dkg cukor
1-1ek:köménymag, szemesbors,koriander, mustármag
12 db meggyfalevél
12 db babérlevél
3-4 szál torma
1 ek borkén
1ek szalicil
1 nagy csokor kapor cérnával összekötve

Elkészítés:
A hozzávalókat összekutyulod és jöhetbek bele a zöldségek. Bármi belerakható ami nem káposzta(uborka, almapaprika, sárgarépakarika, mini dinnye, mini cukkíni, patiszon, karfiol, zöld paradicsom, gyöngyhagyma....stb ki mit szeret). A belerakott zöldség 8 nap után már ehető és 1 évig folyamatosan pakolhatod bele a cuccokat. Nem forr fel!

NA de mitől lesz mosógépes........
ha nagyobb mennyiségű uborkát szeretnél elrakni akkor az fél életedet eltöltheted az uborkamosással. Én már 2. éve úgy csinálom, hogy a mosóporadagolót kiveszem, jól átmosom, hogy tuti ne legyen benne semmi maradvány. Egy öblítőprogramot simán üresbe elindítok, biztos ami biztos alapon. Jöhet bele az ubi, 5-6 kg , kb ennyi ruhára van hitelesítve a saját masinám. Nyilván csak"tiszta" uborkát rakok bele. Ami csak egy kicsit is sáros, arról előtte lemosom a sarat. 30 perces kézmeleg (max 30 fokos) programot indítok és kész is :) Az életbe kézzel, kefével soha nem lesz olyan tiszta. Ubimosás után egy üres öblítőprogramot azért ildoms indítani, mert az uborkaszagú ruhát senki sem szereti.
Jó hír a kimustrál keverűtárcsás-ugrálós Hajdu mosómasina is tökéletes:)

Előfordulhat, hogy 1-2 db megsérül, de több is veszett Mohácsnál (én azt is belerakom, még mindig elfogyott) és tényleg szépek lesznek. Kicsit kopogós a mutatvány de nem fog tönkremenni a mosógép .

Tanácsok:
Találmányom miatt kéretik nem rám uszítani az elmegyógyintézetet! :)

Gyors, energia- és víztakarékos:)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kátya99


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojáskrém a'la Kátya » Töpörtyűkrém a'la Kátya » Almáslepény a'la Kátya » Kátya féle Padlizsánkrém
» Hordós savanyúság másképp » Ropogós uborka » Cseresznyebefőtt (Ecetes) » Savanyúság hidegen!
» Vágott, vegyes savanyúság » Egyszerű csalamádé » Házi paprikakrém (erős) » Fokhagyma fűszeresen
» Patisszon kaprosan » Vödrös savanyúság » Kovászos savanyú káposzta » Fokhagyma befőtt.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.