Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus Rakott Brokkoli darálthússal, rízzsel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 fej brokkoli brokkoli
60 dkg darált púlykahús
1 csésze rizs
2 fej vöröshagyma
4 dl tejföl
2 tojás
olaj, margarin
só, bors

Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, megpároljuk.

A rizst megfőzzük, félretesszük.

A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, forró olajon megpároljuk, beletesszük a darált pulykahúst, és addig pároljuk, amíg a hús teljesen kifehéredik. Sózzuk, pici vizet öntünk alá és fedő alatt készre pároljuk.

Egy tűzálló edényt margarinnal kikenünk, és brokkolival kibéleljük, beborítjuk a darált hússal, rizzsel majd a maradék brokkolival betakarjuk.

A tejfölt a tojással simára keverjük, és meglocsoljuk vele a brokkolit. 180 oC-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Tanácsok:
Esetleg fokhagymával pirospaprikával ízesíthetjük a húst, amit a rízzsel összekeverve is lehet a tepsibe tenni. Ha van otthon sajt, a tetejére azt is teszek.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: clugie


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás rakott borda » Rakott krumpli Mesi módra » Diétás rakott karalábé » Virslivel rakott zöldbab
» Hússal rakott lencse » Rakott cukkinis palacsinta » Sonkás zellerrakottas » Babapiskótás rakottas
» Rakott puliszka » Brokkoli krémleves » Gombával rakott cukkini » Brokkolis rakott tészta
» Sajtos rakott cukkini » Gombás rakott csirkemell » Túrós rakottkrumpli » Rakott burgonya másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.