Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos-csirkés nyársak friss salátával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2-4 db. csirkemell filé, 10-12 dkg. szeletelt füstölt húsos szalonna (ha van bacon), 12-15 dkg. csiperkegomba fejek, 2-4 szem kisebb vöröshagyma ( gyöngyhagyma), 1 pár debreceni páros kolbász, 3 evőkanál olíva olaj (étolaj), csipetnyi só.

Elkészítés:
A csirkemelleket kisebb darabokra vágjuk, amit egyenként a vékonyra szeletelt húsos szalonnába csavarunk. A debreceni párost vágjuk apróbb darabokra - ami kb. 3-4 darab szálanként. A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük (lehetőleg azonos nagyságúakat válasszunk). Most szokásos módon nyársra húzzuk a húst, a gombafejeket és a vöröshagyma fejeket is (összesen 2-4 nyárs, a személyektől függően), majd olajjal meglocsoljuk,vagy abban megforgatjuk. Lecsöpögtetés után enyhén megszórjuk sóval és parázson készre sütjük. Friss salátával tálaljuk. A rozskenyér jól illik hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Friss majonézes saláta » Illatos csirkenyársak » Citromos frissítő » Legfinomabb friss saláta
» Friss tavaszi fűszerhab » Halas grillnyársak » Telkibányai csirkenyársak » Birsalmakompót frissen
» Almás-fahéjas frissítő » Epres frissítö Ouzóval » Vegyes friss saláta » Fügetorta friss fügéből
» Csirkemell salátával » Bodzás frissítő » Frissítő mentás limonádé » Friss saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.