Tutireceptek.hu fejléc

Kolozsvári rakott savanyúkáposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Izlés szerint burgonya
3/4kg savanyú káposzta (ízlés szerint kimossuk)
35dkg sertéslapocka, (de más sertés is lehet)
15dkg kolbász (el is hagyható)
10dkg füstölt szalonna (én a kolozsvárit szeretem)
paprika

bors
babérlevél(elhagyható)

Elkészítés:
Tepsibe rétegezzük a következő képen:
-burgonyakarikák,
-káposzta,
-hús,
-szalona,kolbi,
-káposzta,
-burgonyakarikák,
Minden sort megsózunk,borsozunk, kicsit paprikázunk, kivéve a tetejét.
kevés vizet öntünk alá. és fólia alatt elöbb nagyobb majd alacsonyabb hőfokon megpároljuk,mikor kész fóliát levéve megpiritjuk a burgonyát.

Tanácsok:
Egyedül a húst szoktam picit elősütni.
Tetejére önthetünk tejfölt, de elhagyható.
Én kicsit savanykásan szeretem.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: eletvidam


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott hús » Gombával rakott cukkini » Csirkés rakott burgonya » Rakott mákostészta
» Rakott cukkini Emyke módra » Mediterrán rakott zöldség » Sonkás rakott tészta » Csirkés rakott tészta
» Rakott Ziti » Rakott juhtúrós laska » Rakott húsos rizs » Rakott cukkini
» Rakott burgonya püré » Brassói rakott savanyúság » Tárkonyos rakott zöldbab » Tina féle rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.