Tutireceptek.hu fejléc

Körte-szeder lekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
60 dkg szeder
50 dkg körte
1 citrom leve
60 dkg cukor
1 cs. dzsemfix extra 2:1

Elkészítés:
A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük. A körtét szintén megmossuk, lehéjazzuk, húsát kis darabokra vágjuk. A szedret és a körtét összekeverjük a cukorral, a citromlével és letakarva 3-4 órát állni hagyjuk. Hozzákeverjük a dzsemfixet, és nagy lángon felforraljuk állandó kevergetés mellett. 1-3 percig forraljuk, majd az előkészített tiszta üvegekbe töltjük. Lezárjuk, és pár percre fejtetőre állítjuk az üvegeket. Erre azért van szükség, mert így az üvegekben vákum keletkezik, és visszafordítás után a tető alatti rész steril marad.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ribizke lekvár hidegen » Habos lekváros fánk » Kajszibarack lekvár 1 » Lekváros bukta másképp
» Narancsos répalekvár » Lekváros lepény » Sárgabarack lekvár » Lekváros-diós kocka
» Kakaós, lekváros sütemény » Lekváros táska » Bodzalekvár szederrel » Kókuszos szederlekvár
» Málnalekváros bundáskenyér » Huszárcsók/lekváros pötty » Baracklekváros tekercs » Diabetikus ribizli lekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.