Tutireceptek.hu fejléc

Kukorica fasírt kapros joghurttal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 doboz kukorica konzerv (330 g)
1/2 fej lila hagyma
2 db közepes nagyságú répa
2-3 szikkadt zsemle
1 tojás
3 ek főtt rizs
1 ek friss petrezselyem

bors
szerecsendió
olaj a sütéshez

Öntethez:
csipet só
1 ek friss kapor
joghurt

Elkészítés:
A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szikkadt zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk, mint más fasírtnál. Átázott kenyerünkből/zsemlénkből kinyomkodjuk a vizet és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, apró kockára vágott lila hagymát, frissen préselt fokhagymát, petrezselymet, tojást és a fűszereket. A reszelt sárgarépát is az alap masszához adjuk. Összegyúrjuk, 12 darabra gombócozzuk és forró olajban kisütjük. Miközben sülnek a fasírtok a joghurtba belekeverjük a finomra vágott kaprot és csipet sót adunk hozzá.

Tanácsok:
Ha a fasírt összegyúrásnál túl lágy a massza akkor egy kis zsemlemorzsát szórjunk bele. Petrezselymes vajas burgonyával tálalhatjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-kapros halfilé » Kukoricapuffancs » gombás fasírt » Tepsis fasírt
» Töltött fasírt sonkával » Fűszeres kukoricaleves » Kukoricadödölle » Almás csirkefasírt
» Zabpehely fasírt » Kukoricás-gombás marharagu » Lencsefasírt » Sajttal töltött fasírt
» Kukoricás-sajtos muffin » Burgonyasaláta kukoricával » Sajtos cukkini fasírt » Paprikás fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.