Tutireceptek.hu fejléc

Malacfej Sziveszterre recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db malacfej
50 dkg krumpli
2 bögre rizs
5 db csemege uborka
cékla
marinált paprika
só bors
8 dkg szalonna
párszem zölborsó
egy vastag répábol egy szelet
májkrém

Elkészítés:
A malac fejet alaposan meg tisztitjuk, és előzőnap
besózzuk, borsozzuk, egy tepsibe tesszük, a füleire papirzacskot készitünk és szép lassan kenegetve a szalonnával szép pirosra sütjük.

A krumpliból pürét készitünk, a megsült malacot egy hosszukás tálra tesszük,középre, a malacnyakakköré, a zölborsókat egyenként kirakjuk ez lesz a gyöngye, közepére a sárgarépa érmet rakjuk, a rizst megfőzzük és 4 kis csészébe nyomodjuk, jobbrol is 2 balrol is 2 kupacot készitünk.
Nyomózsákba belerakjuk a májkrémet,és a rizs kupacokra rányomjuk az év számot. A malac fejére meg BUÉK. nyomunk.
A többi uborkát céklát szépen elrendezzük diszités
a többi a fantázia...........

Tanácsok:
Nem azt mondom egyszerü de egy kis türelemmel nagyon dekorativ. Aki szereti a csontos részeket annak meg meg élvezet rágcsálni.

B U É K Minden HOXÁSNAK.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilveszteri malacfej » Banánnal töltött jércemell » Rizses-gombás sült csirke » Tavaszi párolt csirkemell
» Indiai pulyka » Mézes banános csirkemell » Fóliás husi » Csirke francia módra
» Pikáns borjúsült » Paradicsomos báránysült » Gyümölcsös kacsacomb » Angolos kolbászkák
» Anna Rizses húsa » Paradicsomos húspuding » Mazsolás sült pulykamell » Kínai borsos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.