Tutireceptek.hu fejléc

Mandulával ízesített almás pite recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
egy 30x40 cm-es tepsihez:
A tésztához:
40 dkg liszt (fele fehér tönkölyliszt)
15 dkg főtt áttört burgonya
25 dkg vaj
10 dkg cukor (xilit)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 tojás+1 tojás sárgája
csipet só
A töltelékhez:
2 kg alma
5 dkg vaj
1/2 citrom leve
kb. 10 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
5-10 dkg mazsola
Valamint:
kb. 15 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg őrölt mandula
A te tejére:
1 tojás sárgája+pici tej
kb. 4 evőkanál szeletelt mandula

Elkészítés:
A tésztához a lisztben elmorzsolom a vajat, a többi hozzávalóval összegyúrom, a hűtőben pihetetem, ameddig a tölteléket elkészítem.

Az almákat hámozom, darabolom, kis lapokra szeletelem, a vajban a többi hozzávalóval kb. 10 percig párolom, belekeverem a mazsolát.

A tészta felét tepsibe nyújtom, megkenem lekvárral, meghintem mandulával, rásimítom az almatölteléket. A maradék kinyújtott tésztával befedem, tojással lekenem, villával megszurkálom, előmelegített 170 fokos (légkeveréssel) sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm.

Langyosan szeletelem és tálalom.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jutka almás krémese » Almás csirkecombok » Almás-szilvás csirke » Almás Morzsa
» Óriás almás palacsinta » Habos-almás "pite" » Almás-túrós finomság » Almás süti (sütés nélkül)
» Almás babapiskótás » Almás párolt lilakáposzta » Omlós almás » Almás rántott palacsinta
» Diós-almás céklasaláta » Almás vodka koktél » Fordított almás » Almás lepény 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.