Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás rizsfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
125 g rizs
80 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
2 ek vaj(30g)
1-2 csipet fahéj
1 db citrom reszelt héja
100g liszt
fél csomag sütőpor
1 nagy maréknyi mazsola

Elkészítés:
A rizst puhára főzzük vízben, majd langyosra hűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk,és a sárgáját,és a vajat elkeverjük a kifőtt rizsben, majd fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük.
A lisztbe keverjük a sütőport,majd ezt is hozzákeverjük a rizshez, végül a cukrokkal keményre vert tojáshabot és a mazsolát forgatjuk bele a masszába.
Kanállal,forró olajba szaggatjuk, közepes lángon aranybarnára sütjük, tálalásnál porcukorral megszórjuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás krémtúró » Mazsolás sült pulykamell » Mazsolás túrókrém » Mazsolás házi krémtúró
» Rizsfánk » Mazsolás cifra kalács » Mazsolás tejberizs » Mazsolás, diós fánk
» Mazsolás-habos lepény » Almás-mazsolás muffin » Mazsolás almaleves » Mazsolás-tejszínes harcsa
» Mazsolás kalács 2 » Mazsolás túrós batyuk » Mazsolás tallér » Mazsolás rizspuding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.