Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-csípős halfilé friss zöldségekkel recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
(2 személyre)

60 dkg halfilé,
30 dkg újkrumpli,
30 dkg sárgarépa,
3 evőkanál méz,
1 csapott kávéskanál chili por,
4 evőkanál olíva olaj,
1 citrom leve és reszelt héja,
só,
bors

Elkészítés:
A citrom héját lereszeljük, és a levét kiszorítjuk. Hozzáadjuk az olíva olajat, a mézet, a chili port, a sót, és a borsot, majd jól összekavarjuk. A halat feldaraboljuk és beletesszük a páclébe. Míg áll, megpucoljuk a krumplit és a sárgarépát, ha szükséges félbe vagy negyedekbe vágjuk. A halat a zöldségekkel együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a páclevet. Fóliával lefedjük és 30 percig sütőben sütjük, majd levesszük a fóliát és pirulni hagyjuk. Friss citromlével tálaljuk.

Tanácsok:
Paradicsomsaláta nagyon illik hozzá.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Birsalmakompót frissen » Energiaital zöldségekkel » Tengeri halfilé másképpen » Tavaszi frissítő (epres)
» Halfilé zödségesen » Frissítő saláta » Megyeri halfilé » Friss tavaszi fűszerhab
» Zöldséges tengeri halfilé » Friss gombaleves » Tőkehalfilé sajttal » Tortilla zöldségekkel
» Bodzás frissítő » Tepsis pizza/ zöldségekkel » Kapros, krumplis halfilé » Friss, tarka saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.