Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós, puha, omlós mézes jellegű karácsonyi sütemény (Lebkuchen), kép az adatlapomon. recept

Kategória:


Hozzávalók:
450 g liszt

500 g főtt és átnyomott krumpli

500 g darált mogyoró

500 g cukor

2 teáskanál őrölt fahéj

3 csomag sütőpor

6 db tojás

Elkészítés:
Az egészet összekevertem fakanállal, majd miután nehezebb lett keverni, mert ez ilyen ragacsos izé lett, akkor a kézi robotgép dagasztójával, de szerintem ezzel a lépéssel nem jutottam semmilyen előnyhöz, szóval ha kedves az életed, ezt hagyd ki. Aztán fogtam egy gáztepsit, tettem bele sütőpapírt, és 9, egymástól egyenlő távra levő kis kb. 7-8 cm átmérőjű és 0,5-1 cm magasságú tallért próbáltam formázni a ragacsos masszából kanállal, esetleg hámozott mandula nyomható a tetejére, majd nyomás a sütőbe. 150 °C-on (0-220 °C-os skálán, ha fokozatos sütőd van, nem fokos, akkor aránypárral kiszámolhatod :)), kb. 15-20 perc alatt megsütöttem. Vigyázni kell egy kicsit, mert mivel barna a süti a fahéj és a hámozatlan mogyoró miatt, nehéz látni, hogy mikor jó. Az első adagnál vegyél ki egyet 15-16 perc után, és törd ketté, ha belül a tészta nem nyers, akkor függetlenül a süti színétől készen van, ebből kb. láthatod, hogy a te sütődnek mennyi idő kell, nem kell, hogy barna legyen a tészta a sütéstől. Mikor megsült, és kihült, csorgathatsz rá olvasztott csokit.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: hidewatch


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aprósütemények: 4 az 1-ben » Karácsonyi keksz » Mézes-krémes Kata-féle » Mézes-illatos dió
» Karácsonyi puncsocska » Omlós diós » Édes mézes bundáskenyér » Mézes diós szelet
» Meggyes hullámos sütemény » Diós, mogyorós keksz » Mézes-meggyes lepény » Túrós-gyümölcsös sütemény
» Zabpelyhes almás sütemény » Angol sütemény » Mikrós proteinsütemény » Berlini sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.