Tutireceptek.hu fejléc

Oldalaskorona recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:

1 kg, 15 cm széles sertésoldalas-darab
flekkenfűszer
40 dkg-os bébirépakonzerv
40 dkg-os zöldborsókonzerv
4 dkg vaj

csipetnyi cukor
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A húst megmossuk, flekkenfűszerrel bedörzsöljük, és korona alakúra hajtjuk össze. Ahol a hús egymásra hajlik, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük, esetleg zsineggel át is köthetjük. A húskoronát élére állítjuk, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. (Készíthetjük kuktában is, ilyenkor az edény aljára másfél deci vizet öntünk, a betétet belefektetjük, és a koronát erre ültetve, az edényt lezárva, a jelzéstől számítva 40-45 percig a tűzön hagyjuk.) A megpuhult oldalast tűzálló tálra ültetjük, kevés pecsenyelét öntünk alá, és 250 fokos sütőbe tolva ropogósra sütjük. Ha a sütőn van grillprogram, azzal is megpiríthatjuk. Mialatt a hús sül, a kétféle zöldségkonzervet leszűrjük, és vajon átforgatva kissé megsózzuk, leheletnyit megcukrozzuk. Aki szereti, még egy csokor összevagdalt petrezselyemmel is ízesítheti. Tálalás előtt a forró zöldfélét a korona közepére halmozzuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertéscomb -Athéni módra » Pezsgős csirke » Zöldséges sertésjava » Szilveszteri malacfej
» Csirkemell almával » Gombás libamáj » Borsós karaj » Fincsi sajtos, baconos csirke
» Fasírt különlegesen » Joghurtos-kekszes csirke » Betyárkrumpli » Csípős zöldséges csirkemell
» Vadas csirke » Csőben sült sertéstarja » Hússal rakott burgonya » Vőfély kedvence


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.