Tutireceptek.hu fejléc

Pácolt hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéshús (vagy máj, vagy pulykamell filé)
1 liter tej
5-6 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál bors
1 evőkanál só

Elkészítés:
A megmosott csontos karajt (vagy filézett karajt, vagy pulykamell filét) felszeletelem. Az elkapirgált fokhagymát a tejhez keverem, majd a befűszerezett filét egyenként lassan belerakom. Egy éjszakát hagyom állni a tejben, majd másnap panírozom, és kisütöm, mint akármelyik rántott húst.
A pácolás lényege, hogy a máj, vagy hús a fokhagymás tejtől nagyon zamatos, nagyon ízletes lesz. A pácolt húst natúr formában, vagy panírozva is ki lehet sütni. A fenti eljárással nem csak színhúsokat, hanem májat is készíthetünk, ízlés szerint natúron vagy rántva.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pácolt hús Vicky módra » Pácolt zsebes karaj » Tojásban pácolt csirkemell » Pikánsan pácolt csirkecomb
» Pácolt kelbimbó » Pácolt pulykamell » Pácolt camembert » Mézben pácolt marhasült
» Fokhagymás pácolt hús » Pácolt hús rizses körettel » Pácolt tűzdelt házinyúl » Pácolt oldalas
» Pacolthus » Pácolt fokhagyma » Fűszeres pácolt oldalas » Zöldcitromban pácolt lazac


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.