Tutireceptek.hu fejléc

Pagoda-lakoma recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej pagoda karfiol
(ha nem találtunk a piacon pagoda karfiolt, természetesen a karfiol hagyományos változatából is elkészíthető)
1 zacskó előfőzött rizs
10dkg sonka
30 dkg darált hús
2 kis pohár tejföl
1 fej vöröshagyma
15 dkg sajt
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
olaj

Elkészítés:
A rizst a szokásos módon elkészítjük. Néhány kávéskanál olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a sonkát, majd a sóval, borsal behintett darálthúst is. Alaposan átpirítjuk, majd elkeverjük a rizzsel és a petrezselyemmel. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
Kivajazott tűzálló tálba öntjük a rizses keveréket, ráfektetjük a karfiolrózsákat. A tojásokat felverjük, és a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket is. Ezt a tojásos keveréket a karfiolra öntjük. (itt-ott engedjük kukucskálni a karfiolokat - csak a látvány kedvéért)
Tetejére reszeljünk sajtot, és előmelegített sütőben 200 fokon süssük addig, míg szépen megpirul.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarhonyás borsós csirkemáj » Töltött kelkáposzta » Életerő-saláta » Csillagtök töltve
» Paprikás rizses hús » Gombás rakott káposzta » Zöldséges-húsos ragu » Burgonya carbonara
» Virsli bundában » Gombapörkölt paleosan » Székelykáposzta mifelénk » Camamber sajt rántva
» Sárgarépás-mozarellás köles » Káposztás sztrapacska II. » Sajtban sült csirkemell » Apró káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.