Tutireceptek.hu fejléc

Parmezános-tejszínes csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
4 dl tejszín
2 db nagyobb (vagy 3 kisebb) paradicsom
fokhagyma
vöröshagyma
parmezán
kevés étolaj
fűszer tetszés szerint (a húshoz)

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágom, majd fűszerezem (én cayenne bors-fokhagymagranulát-ételízesítő kombinációt használok). Az apróra vágott vöröshagymán kicsit elősütöm a fűszeres csirkemell csíkokat, majd kiveszem, és tepsibe teszem. A hátramaradt zsiradékon a feldarabolt paradicsomot kicsit megpárolom, ráöntöm a tejszínt, és fokhagymával, borssal ízesítem a mártást, majd ráöntöm a húsra. A tetejét jól megszórom parmezánnal, és előmelegített sütőben, 20-30 perc alatt készre sütöm.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szezámmagos mézes csirke » Kínai szezámmagos csirke » Zamatos csirkemáj » Extra sajtos csirkemell
» Csirkés cukkínis egytál » Telkibányai csirkenyársak » Sörös csirkecomb » Zöldséges rakott csirke
» Pulao csirke (6 személyre) » Zöldséges-rizses csirkemáj » Csirkés leveles-táska » Füstöltsajtos csirkemell
» Csirkemell zöldségágyon » Ananászos csirke/pulyka » Csirkemájjal töltött karaj » Csirkemell őzgerincben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.