Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 adag
A salátához

1 közepes fej jégsaláta
20 dkg koktélparadicsom (különböző fajta)
1 nagy fej lilahagyma
30 dkg csirke (sült)

Az öntethez

2 ek olívaolaj
3 ek majonéz
1 ek mustár
1 ek citromlé
só ízlés szerint
négyszínű bors ízlés szerint (frissen őrölt)

A kiflikarikákhoz

2 db kifli
1 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
A húst leszedjük a csontról, és feldaraboljuk kb. 2x3 cm-es darabokra.
A paradicsomot megmossuk, majd a nagyobbakat félbe vagy negyedbe vágjuk. A nagyon aprókat egészben hagyuk.
A jégsalátát megmossuk, majd akkora darabokra vágjuk, mint a húst.
A lilahagymát négy részre vágjuk, majd kb. 2 mm vékonyan felszeleteljük. A zöldségeket és a húst egy nagy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk.
Az öntethez valókat alaposan kikeverjük, majd leöntjük vele a salátát, és összeforgatjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson. 10-15 percre a hűtőbe tesszük. (kihagyható)
A kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk, egy tepsibe sorakoztatjuk, megcsepegtetjük olívaolajjal. A sütőt grill fokozatra, vagy alul-felül sütésre állítjuk a tepsit a lehető legmagasabbra tesszük a sütőben, és 2-3 perc alatt megpirítjuk a kiflikarikákat. (Így az alja puha marad, és nem szárad ki annyira.) Mindegyiket bedörzsöljük fokhagymával, majd a saláta mellé kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns egytálétel » Pikáns szilvás lepény » Őzcomb pikáns mártással » Pikáns hússzelet
» Bazsalikomos csirkesaláta » Pikáns metélt » Pikáns gesztenyetorta » Pikáns marhaszelet
» Pikáns narancsital » Párizsis pikánssaláta » Pikáns pulykaragu » Pikáns gyümölcssaláta
» Pikáns burgonyapüré » Pikáns sajtleves » Pikáns csirkemáj pástétom » Borjúsült pikáns mártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.