| Pikáns csirkesaláta koktélparadicsommal receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 2 adag A salátához 1 közepes fej jégsaláta 20 dkg koktélparadicsom (különböző fajta) 1 nagy fej lilahagyma 30 dkg csirke (sült) Az öntethez 2 ek olívaolaj 3 ek majonéz 1 ek mustár 1 ek citromlé só ízlés szerint négyszínű bors ízlés szerint (frissen őrölt) A kiflikarikákhoz 2 db kifli 1 ek olívaolaj 1 gerezd fokhagyma Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. A húst leszedjük a csontról, és feldaraboljuk kb. 2x3 cm-es darabokra. A paradicsomot megmossuk, majd a nagyobbakat félbe vagy negyedbe vágjuk. A nagyon aprókat egészben hagyuk. A jégsalátát megmossuk, majd akkora darabokra vágjuk, mint a húst. A lilahagymát négy részre vágjuk, majd kb. 2 mm vékonyan felszeleteljük. A zöldségeket és a húst egy nagy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Az öntethez valókat alaposan kikeverjük, majd leöntjük vele a salátát, és összeforgatjuk, hogy mindenhová egyenletesen jusson. 10-15 percre a hűtőbe tesszük. (kihagyható) A kifliket 1 cm-es karikákra vágjuk, egy tepsibe sorakoztatjuk, megcsepegtetjük olívaolajjal. A sütőt grill fokozatra, vagy alul-felül sütésre állítjuk a tepsit a lehető legmagasabbra tesszük a sütőben, és 2-3 perc alatt megpirítjuk a kiflikarikákat. (Így az alja puha marad, és nem szárad ki annyira.) Mindegyiket bedörzsöljük fokhagymával, majd a saláta mellé kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |