Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns szűzpecsenye gesztenyével recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg gesztenye
4 sertés szűzpecsenye (á 12 dkg)
50 dkg hosszúmetélt tészta
6 fej hagyma
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
8 dl húsleves kockából

Elkészítés:
Előkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A gesztenyét megmossuk, tetejüket X alakban éles késsel bevágjuk, és a sütőben kb. 30 percig pirítjuk, amíg a héja felpattogzik. A húst megmossuk, szárazra töröljük.

Elkészítés: Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A tésztát a csomagon olvasható utasítás szerint sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A gesztenyét kivesszük a sütőből, meghámozzuk. Felforrósítjuk az olajat, és a húsokat körös-körül megpirítjuk benne. Borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a hagymát, a gesztenyét, a kakukkfüvet, és kb. 5 percig együtt pirítjuk. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A gesztenyére öntjük a levest, kb. 2 percig főzzük, megsózzuk. A tésztát tányérra szedjük, mellérakjuk a hagymás gesztenyét. A húst felszeleteljük, a tányérra rakjuk, és tálaljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns karfiol » Pikáns tojásrántotta » Pikáns zellersaláta » Szezámmagos szűzpecsenye
» Pikáns dinnyekockák » Pikáns tojáskrém (update) » Pikáns csirkemell » Pikáns sertésborda
» Pikáns csirkecomb. » Őzcomb pikáns mártással » Pikáns, párolt pulykaragu » Szűzpecsenye egyben sütve
» Pikáns keltál » Gesztenyével töltött alma » Zöldborsós szűzpecsenye » Pikáns húsos palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.