Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg karfiol
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál piros fűszerpaprika
4 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
só, törött fehérbors

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt mély tűzálló tálba teszem, megsózom, aláöntök 2 evőkanál vizet, folpack fóliával szorosan lefedem és mikróban 10 percig párolom 800 Watton.
A felforrósított olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet ráöntök, beleteszem a fűszereket és felforralom. A tejfölt simára keverem a liszttel és a hagymás szafttal, és a megpárolt karfiolra öntöm. Lefedve öt percre visszateszem a mikróba és befejezem az étel párolását. 10 perc letelte után veszem csak ki a tálat. (Utópárolás.)


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns, sajtos fánk » Karfiolos krumplileves » Pikáns husi » Sajtos karfiolpogácsa
» Lecsós karfiolpaprikás » Karfiol sonkahabbal » Rétegezett karfiolleves » Petrezselymes karfiolpüré
» Rakott brokkoli és karfiol » Pikáns rizsgombóc » Sajtos karfiol mikróban » Karfiolkeksz
» Karfiol saláta » Tojásos karfiol » Sült karfiol egyszerűen » Karfiol-brokkoli krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.