Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagymás szalonnás pite recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
A tésztához:

20 dkg liszt
15 dkg vaj
csipetnyi só
5-6 ek hideg víz

Töltelék:

1 db póréhagyma
3 dl tejszín
8 szelet húsos bacon szalonna
4 db tojássárgája
őrölt szerecsendió
őrölt bors

Elkészítés:
Először az omlós tésztát készítem el. A lisztet egy tálkába teszem, hozzáadom a sót és a jéghideg vajat, majd kézzel összemorzsolom. Hozzáadom a vizet és cipóvá gyúrom. A póréhagyma két végét levágom, hosszában kétfelé vágom, majd 1 cm-es darabokra kockázom. Lemosom és lecsepegtetem. A szalonnát is felkockázom, egy nagy serpenyőbe teszem, és addig hevítem, amíg a szalonna pirulni kezd. Hozzáadom a pórét, fűszerezem őrölt borssal és őrölt szerecsendióval. Kb 2-3 percig párolom és kissé hagyom kihűlni. Lisztezett deszkán kinyújtom az omlós tésztát fél centi vastagságúra, és kibélelek vele egy vajjal és liszttel meghintett közepes méretű peremes piteformát. A tésztát a forma kilógó széleinél levágom, majd beleteszem a megpárolt szalonnás hagymát. Összekeverem a tejszínt a tojások sárgájával és a hagymás keverékre öntöm. Előmelegített sütőbe teszem és 150 fokon 35-40 percig sütöm. Még melegen felszeletelem.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiroli szalonnás gombóc » Szalonnás túrókrém » Szalonnás hagymás krumpli » Póréhagymás babsaláta
» Szalonnás rakott pogácsa » Póréhagymás saláta » Tejfölös-szalonnás pizza » Szalonnás lapcsánka
» Szalonnás szendvicskrém » Póréhagymás krumplileves » Hagymás, szalonnás röszti » Szalonnás feltét pirítósra
» Póréhagymás virslisaláta » Szalonnás lecsó » Szalonnás gnocchi » Szalonnás zsemlegombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.