Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamáj narancsos rizzsel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg pulykamáj,
20 dkg rizs,
só,
1,5 víz,
liszt,
vöröshagyma,
vágott mandula,
1,5 dl tejszín,
2 db narancs,
1,5 dl szárnyas húsleves,
5 g őrölt fehér bors,
50 g citrom,
csipet currypor,
vaj

Elkészítés:
A rizst megpároljuk. A pulykamájat megmossuk, leszárítjuk, egyenlő nagyságú darabokra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk A hagymát finomra vágjuk, hevített vajban üvegesre pirítjuk. A pirított hagymára rátesszük a májdarabokat, állandóan kevergetjük, nehogy leragadjon, és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük kevés curryporral, hozzáadjuk a vágott mandulát, kevés lisztel meghintjük, majd felengedjük a csirkelevessel és a tejszínnel. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd kiforraljuk. A kimagozott narancsgerezdeket a maradék vajon lepirítjuk, megszórjuk a megmaradt curryporral, belekeverjük a párolt rizsbe, majd szűrt citromlével ízesítjük. A ragu mellé tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos duna-hullám » Citromos-narancsos szelet » Finom narancsos kuglóf » Zellerleves barna rizzsel
» Narancsos álom » Narancsos szívek » Narancsos mandulatorta » Narancsos jégpuncs
» Narancsos sertésszűz » Fehérboros-narancsos puncs » Narancsos finomság » Narancsos répalekvár
» Narancsos kocka » Cukkinis tokány rizzsel » Mennyei narancsos kuglóf » Narancsos brownies


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.