Tutireceptek.hu fejléc

Pulykatekercs pikáns szósszal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg pulykamell
2 nagyobb szál sárgarépa
3 db jonatán alma
15 dkg savanyúkáposzta 1 fej hagyma
fehérbor
tejföl
fűszerek

Elkészítés:
A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajon fehérborral megdinszteljük az apróra vágott savanyúkáposztát, 1 szál reszelt sárgarépát és a lereszelt alma felét. Csipet sóval és őrölt borssal ízesítjük. Ha kihűlt, eloszlatjuk a húsokon, feltekerjük, megtűzzük fogpiszkálóval. Minden oldalát átsütjük kevés olajon, majd kevés fehérbort öntünk alá, és 15 percig pároljuk, amíg a bor elfogy alóla. A szószhoz olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, lereszelt sárgarépát, az alma másik felét, kevés fehérborban. Őrölt bors, só, kevés cukor, majoranna kerül bele. Ha már elég puha, tejföllel, étkezési keményítővel sűrítjük.

Tanácsok:
Sokkal bonyolultabban hangzik, mint ahogy elkészíthető... Kétkedve készítettem először, de a család kedvence lett.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés pulykatekercs » Pikáns gyümölcssaláta » Sült hal uborkaszósszal » Hagymaleves pikánsan
» Egzotikus pulykatekercsek » Pikáns gesztenyetorta » Pikáns húsgombóc leves » Tejfölös pikáns csirkecomb
» Zöldbabos pulykatekercs » Pikáns metélt » Pikáns egytálétel » Pikáns francia hagymaleves
» Pikáns csirkecombok » Pikáns, szeletben sült hús » Pikáns halleves » Pikáns sült sonka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.