Tutireceptek.hu fejléc

Rakott paradicsom belga módra recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg uborka
50 dkg padlizsán
50 dkg paradicsom
25-30 dkg füstölt sonka
20 dkg szeletelt bacon
2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
petrezselyemzöld

Elkészítés:
Az uborkát és a padlizsánt hámozzuk meg, majd szeleteljük fel. A padlizsánt két percre tegyük forrásban lévő vízbe, majd hagyjuk, hogy lecsepegjen. Egy tűzálló tál alját rakjuk ki baconnel. Kezdjük el rétegezni, először egy sor karikára vágott uborkát, majd padlizsánszeleteket, paradicsomkarikákat, és végül a tetejére a füstöltsonka szeleteket. Tegyünk rá még egy sorozatot. Apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét. A leveskockát 1 dl vízben oldjuk fel, zúzzuk bele a fokhagymát, pároljuk néhány percig, majd locsoljuk meg vele a rakottast. A tetejét borítsuk be baconnel, és 20 perc alatt süssük készre.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-mákos rakott tészta » Gyergyói rakott puliszka » Kacsa Cabernet módra » Sertésborda hentes módra
» Rakott csirkemáj » Paradicsomleves rákkal » Túróval rakott zöldbab » Rakott krumpli kukoricával
» Császármorzsa Briell-módra » Rakott brokkolis hal » Rakott édes-káposzta » Sajtos rakott kenyér
» Dupla sajtos rakott csirke » Sörkifli Emyke módra » Sertéskaraj pármai módra » Gombás rakott káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.