Tutireceptek.hu fejléc

Rakott zöldbab húsgolyókkal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg zöldbab
5-6 db burgonya
4,5 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
fokhagymás bors
őrölt feketebors
2 db tojás
zsemlemorzsa

olaj
A húsgolyókhoz:
60 dkg darált hús (sertéscomb)
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 db tojás
1 db hagyma
6 gerezd fokhagyma
korianderlevél
bazsalikom
őrölt bors
őrölt chili
őrölt kömény


Elkészítés:
A zöldbabot sós vízben megfőzöm. A burgonyát meghámozom, felkarikázom, és azt is sós vízben megfőzöm.

Egy hőálló tálat kiolajozok, ebbe rétegezem a zöldbabot és a burgonyát, 3 réteget szórok egymásra, a tetejére zöldbab kerüljön. A rétegeket meghintem sóval és borsokkal.

A nagy doboz tejfölt elkeverem a tojásokkal és a reszelt sajttal, és ezt ráöntöm a zöldbab tetejére úgy, hogy szépen befedje az egészet. A tetejét meghintem nagyobb szemű zsemlemorzsával, és előmelegített 180 C fokos sütőben szép pirosra sütöm.

Ezután kiveszem, és hagyom állni egy kicsit, mielőtt felszeletelem.

A húsgolyóhoz egy nagy tálba reszelem a hagymákat, hozzáadom a darált húst és a többi hozzávalót. Fűszerezem ízlés szerint. Apró golyókat formázok belőle, zsemlemorzsába forgatom, és olajban kisütöm. Olyasmi, mint a fasírt, de más a fűszerezése és kevés (1 evőkanál) zsemlemorzsa van csak benne.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sajtos sütőtök » Zöldséges rakott pulyka » Sonkás rakott kukorica » Rakott karfiol tojással
» Spenótos rakott spagetti » Zöldbabfőzelék palócosan » Rakott csirkemell gombával » Rakott őszibarack
» Rakott burgonya » Hamis sonkás rakott tészta » Rakott piskóta » Zöldbab túróval
» Klasszikus rakott káposzta » Lerakott harcsa » Mákos rakott tészta » Rakott husos tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.