Tutireceptek.hu fejléc

Rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
4 kemény tojás
30 dkg főzőkolbász
4 evőkanál olaj vagy 10 dkg vaj
2 dl. tejföl
ízlés szerint só

Elkészítés:
A főtt tojásokat megtisztítjuk, karikára vágjuk. Egy másik edényben megfőzzük a burgonyát, majd megtisztítjuk azt is, és karikára vágjuk. A kolbászt is felszeleteljük. Egy evőkanál olajjal, vagy egy kevés vajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat, kibéleljük krumplikarikákkal, erre tojást meg kolbászt rétegezünk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalókból tart, a burgonyarétegeket megsózzuk. A tetejére burgonyaréteg kerüljön, a maradék olajjal, vagy vajjal locsoljuk meg, és a tejföllel leöntve, a forró sütőben erős tűzzel addig sütjük, amíg a tejfölt a burgonya magába nem szívta, a teteje szép piros nem lett.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Szafy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bolognais rakott tészta » Sajtos burgonyafasírt » Spanyol burgonyafőzelék » Burgonyás sütőtökleves
» Rakott cukkini » Zsír nélküli rakott hús » Szalonnás édesburgonya » Diós habos rakott kifli
» Alma, burgonyával » Rakott hagymás csirke » Rakott csirkemáj » Házmester burgonya
» Tökmagos-burgonyás zsemlék » Kerti rakottas » Legfinomabb rakott krumpli » Maradékból rakott tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.