Tutireceptek.hu fejléc

Rántott velő körettel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg. sertésvelő,
1 - 2 evőkanál ecet,
2 db. tojás,
só,
15 dkg. zsemlemorzsa,
3 - 4 evőkanál liszt,
néhány szál petrezselyemzöld,
A kisütéshez: olaj

Elkészítés:
A sertésvelőt ecetes vízzel megmossuk, - így könnyebben lehártyázhatjuk - megszórjuk csipetnyi sóval, majd kisujjnyi vastagságúra felszeleteljük. Lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk,majd forró olajban kisütjük.
Tálalásakor apróra vágott petrezselyemzölddel kínáljuk.
Sült burgonya, burgonya krokett, vagy párolt rizs illik hozzá salátával.

Tanácsok:
Más javaslat szerint a velő lehártyázása történhet úgy is, hogy forró vízbe dobjuk pár percig.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott bárány » Rántott gríz » Töltött rántott virsli » Rántotta tekercs
» Sajtos rántott patisszon » Töltött, rántott gomba » Hamis rántott hús » Olaszos rántotta
» Rántott hús extra » Tökmagos rántotta » Rántott alma » Rántott tojáskrokett
» Lazac céklakörettel » Rántott disznótöke » Hagymás rántott csirkecomb » Rántott szendvics 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.