| Rizsfelfújt sárgabaracköntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 dl tej, 20 dkg rizs, egy citrom héja, egy csomag vaníliás cukor, 20 dkg sárgabarack, két őszibarack, három tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, 5 dkg cukor, egy csipet só. Az öntethez: 30 dkg puhára érett sárgabarack, 1 nagy puha banán, 1 citrom leve. Elkészítés: A tejet felforraljuk, a citromot megmossuk, héját a tejbe reszeljük, hozzáadjuk a sót, a vaníliáscukrot, rizst, majd mérsékelt tűzön gyakori kevergetés mellett fél órát főzzük. A sárgabarackot és az őszibarackot kis kockákra vagdaljuk. A tojássárgákat a margarinnal és a cukorral habosra keverjük és a gyümölcsdarabokkal együtt a tejberizsbe forgatjuk. Margarinnal kikenünk, kilisztezünk egy másfél literes, fedeles pudingformát (jénai tál v. kuglófforma is lehet). Felverjük a tojásfehérjéket és a rizsbe keverjük. Vízfürdőbe állítjuk a lefedett pudingormát, és egy óra hosszat lassan forraljuk. Miután kivettük, kiborítjuk a pudingot a formából. A puha gyümölcsöket a citrom levével összeturmixoljuk és tálaláskor a torta tetejére öntjük. (Jénai v. kuglófformánál sütőben, 150 fokon kell sütni kb. 50 percig. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük be alufóliával.) A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |