| Ropogós csírasaláta citromszószban receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 csésze csíra (bármilyen bioboltban kapható csíra jó, de otthonis csíráztathatunk vegyszermentes magból) 1 répa vagy cékla vékonyan szeletelve fél kígyóuborka felkarikázva negyed vöröskáposzta reszelve vagy hajszálvékonyra szeletelve A szószhoz: 2-3 citrom 1 gerezd fokhagyma kevés friss gyömbér 1 kávéskanál méz só bors 4 evőkanál olívaolaj Elkészítés: Egy citrom héját reszeljük le (a fehér rész ne kerüljön bele!), majd nyomjuk ki a citromok levét. Forrásig melegítsük a citromlevet, a citromhéjat, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a mézet, majd hagyjuk kihűlni. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá csepegtetve, állandó kevergetés mellett az olajat. A csírákat öblítsük le alaposan, majd csepegtessük le. Keverjük össze az uborkával, káposztával, répával vagy céklával, végül a szósszal. Pihentessük 15 percig, majd pirítóson tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |