Tutireceptek.hu fejléc

Sáfrányos hagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 adag):

2 evőkanál vaj
1 nagy fej vöröshagyma vékony karikára vágva
1 pohár száraz fehérbor
1 liter húsleves (lehetőleg szárnyasból)
sáfrányból elég 1-2 bibeszál
reszelt sajt (ementáli, ha lehet)
só, bors
egy csipet kakukkfű és petrezselyem
kockára vágott pirítós kenyér

Elkészítés:
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a hagymát és 10-15 percig pirítjuk kevergetve, nehogy odaégjen. Hozzáöntjük a bort és nagyobb lángon 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a húslevest, a sáfrányt, a többi fűszert és izlés szerint sót és borsot. Összekeverjük és közepes lángon, fedő nélkül 30 percig főzzük.

Tanácsok:
Tálalás: A levesestálka aljára 1-1 evőkanál reszelt sajtot teszünk, leöntjük levessel, a tetejére pirítós kenyeret teszünk. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Brigitta.a


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes hagymaleves » Erdélyi fokhagymaleves » Fehérboros póréhagymaleves » Halfilé sáfrányos vajjal
» Rizses fokhagymaleves » Pikáns francia hagymaleves » Tejszínes hagymaleves 2. » Francia hagymaleves 3.
» Angol hagymaleves » Sajtos hagymaleves » Francia hagymaleves 1 » Fokhagymaleves
» Gombás hagymaleves » Újhagymaleves » Tejszínes hagymaleves » Mandulás fokhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.