Tutireceptek.hu fejléc

Sárgarépás zöldmetélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dgk zöldmetélt (száraztészta), 2 szál sárgarépa, 5 dkg margarin, 1 marhahúsleves-kocka, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Zöldmetéltet a szokásos módon sós vízben megfőzzük és a margarin felére szedjük, majd jól összekeverjük és melegen tartjuk. A sárgarépát közben megtisztítjuk, a felét gyufaszálnyi vastagra gyaluljuk, a többit egészen apró kockákra vágjuk. A kockarépát a maradék margarinon megpirítjuk, rászórjuk a szétzúzott fokhagymát, és ráöntjük az 1 dl vízben feloldott leveskockát. Jól összeforraljuk és a zöld tésztával meg a tejföllel összekeverjük. Tálaláskor a mártásos tészta tetejére halmozzuk a megmaradt gyalult sárgarépát és a petrezselyemzöldet.


A receptet beküldte: Polli

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépás almasaláta » Sárgarépás!!! » Sárgarépás reggeli krém » Sárgarépás babkrémleves
» Sárgarépás csirkemell » Sárgarépás fasírt » Sárgarépás rizs » Sárgarépás pogácsa
» Sárgarépás süti » Sárgarépás reggeli ital » Sárgarépás muffin » Sárgarépás-kesudiós keksz
» Sárgarépás vega gombóc » Sárgarépás vagdalt » Sárgarépás tészta » Sárgarépás-diós szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.