Tutireceptek.hu fejléc

Savanyúság felöntő lé (hidegen) recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 db 5 l-es, vagy 4 db 2 l-es üveghez:

2,3 l. víz
40 dkg cukor,
10 dkg só,
5 dl 10 %-os, vagy
2,5 dl 20 %-os ecet
1 csapott kávéskanál borkénpor

Elkészítés:
Az üvegekbe tetszés szerinti fűszerezéssel belerakjuk az uborkát, a paprikát, vagy hagymát, esetleg vegyesen ezeket.
A fenti hozzávalókat - a borkénpor kivételével - összeforraljuk, kihűtjük, belekeverjük a borkénport és az üvegekbe töltjük. Lezárjuk és végleges helyére tesszük.

Tanácsok:
Ha káposztával töltött paprikához készítenénk, akkor só nélkül készítsük, mert a káposztát le kell sózni.

Ha pár hét múlva a savanyúságon visszahúzódna a lé, készítsünk - arányaiban kevesebb - levet és azzal öntsük fel.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brassói rakott savanyúság » Epres habos metélt hidegen » Gesztenyés süti hidegen » Darafelfújt hidegen
» Teszt savanyúság. » Borjúnyelv hidegen » Vödrös savanyúság » Hordós savanyúság
» Hidegen kelesztett lángos » Ribizke lekvár hidegen » Padlizsánleves hidegen » Sonkás sajttekercs hidegen
» Vegyes vágott savanyúság » Ősszibarack leves hidegen » Vegyes savanyúság télre » Hordós savanyúság másképp


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.