Tutireceptek.hu fejléc

Sókéregben sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 evőkanál ételízesítő,
3 evőkanál Knorr Delikát Olaszos Villámpác,
1 tasak Knorr Vegyes salátaöntet,
1 Knorr pirított hagymás csirke Rafinéria,
1,5 kg csirke,
1,5 kg só (nem tévedés),
5 tojásfehérje,
1 alma,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál fekete bors.

Elkészítés:
A tojásfehérjét kissé verjük fel, de nem kell habbá verni. Kb. 1 deciliter vízzel együtt keverjük a sóhoz. A csirkét tisztítsuk meg, mossuk le, és papírtörlővel töröljük szárazra. A hasába tegyük bele a kicsumázott, négybe vágott almát. Szórjuk a bele a majoránnát, a Rafinériát, a borsot, a fűszerkrémet, és az ételízesítőt. Egy tűzálló edény alját kenjük be annyi nedves, összetapadt sóval, hogy az egészet elfedje, majd tegyük rá a csirkét. A megmaradt összes sót tapasszuk rá a húsra. A csirke bőre sehol se látsszon ki. A sütőben a vizes só kiszárad és kéreggé sül, a kéregben pedig minden íz és illatanyag bennmarad. Előmelegített, forró sütőben kb. 70 percig süssük a szárnyast. A sókéreg lebontása nem mindig egyszerű, de megéri, mert nagyon finom, ízletes lesz a hús. Sok vegyes friss salátával kínáljuk.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros tepsis csirkemell » Olasz gombás csirke » Szegfűszeges csirkemell » Ananászkrémes csirke
» Falusi csirke birsalmával » Padlizsános csirkesaláta » Csirke Dubary módra » Wellington csirke
» Sokadik töltött csirkecomb » Aranyos csirke:-) » Hawai csirkemell » Zabkorpás csirkefasírt
» Barackos rakott csirkemell » Thai pulyka/csirkemell » Krémsajtos csirkemell » Juharszirupos sült csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.