Tutireceptek.hu fejléc

Sóskapuding (édes sóskafõzelék) recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1/2 kg soska
1 tojás (ha kicsik akkor kettõ)
2-2.5 dl tej
olaj
cukor

1/2 csomag vaniliás pudingpor (vagy liszt)

Elkészítés:
Egy kevés forró olajra öntöm a megmosott lecsöpögtetett sóskát. Ha nagyok a levelek, akkor levágom a szárát.
Kicsit megsózom (mokkáskanálnyi) és megcukrozom, kb. 2-3 evõkanállal, izlés szerint. Addig dinsztelem míg szép krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverem egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral. Ezt felöntöm tejjel, csomómentesen elkeverem, majd a sóskakrémhez öntöm és sûrûre fõzöm. Ha elzártam a lángot hozzákeverem a tojás felvert habját.
Frissen jó fogyasztani. A hab hozzáadasa után már nem jó melegíteni. Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott parizerrel vagy virslivel is lehet tálalni. Nagyon szeretik.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors spenót » Nyers tökfőzelék magtejföllel » Borsos burgonyafőzelék » Tejfölös zöldbab bécsi módon
» Pikáns babfőzelék » Vidámfőzelék:) » Fimo tökfőzelék » A legfinomabb zöldborsófőzi
» Patiszonfőzelék » Sóskamártás tükörtojással » Mandulás parajfőzelék » Spenót
» Cukkinifőzelék » Zabkorpás spenót » Spenót franciásan » Ínyenc krumplifőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.