Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol Gazpacho (Andalúziai eredetű hideg zöldségleves.) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Uborka, paradicsom, fokhagyma, só, almaecet, bazsalikom, zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A meghámozott uborkát és paradicsomot felaprítjuk, turmixgépbe tesszük. Apróra vágott fokhagymadarabkákat teszünk hozzá ízlés szerinti mennyiségben. Pici sóval, egészen kevés alma ecetettel, bazsalikommal ízesítjük, felturmixoljuk. A simára turmixolt levest behűtjük, egészen hidegen tálaljuk.

Tanácsok:
Kánikulában nagyon jól hűsít és pótolja az elvesztett ásványi anyagokat.
Spanyolországban zsemlemorzsával meghintve tálalják.


A receptet beküldte: docens

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ribizke lekvár hidegen » Spanyol túrótorta » Madridi gazpacho » Egyszerű hidegtál
» Spanyol pite » Hideg narancsleves » Hideg lángos » Hideg sajtmártás-mártogato
» Hideg zöldségsaláta » Gesztenyés süti hidegen » Spanyol "lecsó" » Hideg gyümölcs rizs
» Hideg őszibarack » Hideg citromos szelet » Hideg karfioltál » Hideg őszi zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.