Tutireceptek.hu fejléc

Sült vaddisznószelet káposztával recept

Kategória:


Hozzávalók:
60 - 70 dkg. vaddisznólapocka vagy tarja,
só,
1 kiskanál fűszerpaprika,
1 evőkanál köménymag,
50 dkg. savanyú káposzta,
2 evőkanál sertészsír,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
1 evőkanál porcukor,
1 dl.száraz fehér bor,
néhány szál petrezselyemzöld

Elkészítés:
A húst gondosan megtisztítjuk, majd konyharuhával leitatjuk róla a nedvességet és enyhén kikent tepsibe tesszük. Meghintjük sóval, köménymaggal és lefedve lassú tűzön sütni kezdjük.
Sütés közben folyamatosan locsolgassuk a kisült hús zsiradékával, levével. Ha ez nem elégséges, akkor öntsünk hozzá kevés forró vizet és a locsolgatást ezzel folytassuk. Kb.35 - 40 perc múlva levesszük róla a tetőt, megfordítjuk és puhára sütjük úgy,hogy a teteje jól átpiruljon, de a hús ne száradjon ki.
Amíg a hús sül, addig egy másik edényben zsírt hevítünk, amin megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát majd hozzáadjuk a savanyú káposztát is a levével együtt ( ha nagyon savanyú, akkor előzetesen átmossuk), majd megszórjuk köménymaggal és lefedve pároljuk. Ha a levét túlságosan elvesztené a folyadékot borral pótoljuk. Félig megpuhult állapotban szükség, - illetve ízlés szerint sózzuk és meghintjük őrölt fekete borssal. Befejezés előtt porcukrot és fűszerpaprikát keverünk hozzá és ezekkel még egyszer átforrósítjuk.
A hűst felszeleteljük. Sós burgonyával, burgonya roláddal vagy knédlivel és párolt káposzta körítéssel kínáljuk.Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel is díszíthetjük.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarja savanyúkáposztával » Káposztával rakott párizsi » Libasült vöröskáposztával » Burgonyagombóc káposztával
» Káposztával töltött sonka » Lestyános vaddisznószelet » Rakott hal káposztával » Savanyúleves káposztával
» Káposztával töltött dagadó » Disznóhús káposztával » Káposztával töltött zsemle » Hurka káposztával
» Káposztával sült karaj » Heringsaláta káposztával » Ropogós vadkacsa » Fácán gesztenyés almával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.