| Szalonnás-hagymás kelbimbóleves receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg baconszalonna 2 vöröshagyma 30 dkg kelbimbó 2 sárgarépa 1 fehérrépa 5 dl húsleves só bors fél csomag petrezselyem zöld olaj liszt Elkészítés: A baconszalonnát vékony csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, vele pirítjuk a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, majd a szintén vékony csíkokra vágott sárga- és fehérrépát. Felengedjük húslevessel, belefőzzük a kelbimbót, ha kell, sóval, borssal utóízesítjük. Zsemleszínű rántással sűrítjük, kiforraljuk. A tálalásnál finomra vágott petrezselymet szórunk bele. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |