Tutireceptek.hu fejléc

Szárnyasragu leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg csirkehús (comb és szárny esetleg mell)
1 db vöröshagyma
5 dkg gomba
5 dkg zöldborsó
5 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
1 dl olívaolaj
2 dl tejszín
tárkony
ecet

bors
2-3 gerezd fokhagyma
1 l víz

Elkészítés:
A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk.







Hozzáadjuk a zöldségeket, majd tárkonnyal, sóval, borssal ízesítve tovább főzzük. Ha az alapanyagok megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, illetve a tejszínt - ezzel sűrítjük -, ha szükséges tárkonyecettel is ízesítjük. Tálaláskor meghintjük reszelt citromhéjjal.


A receptet beküldte: Teráz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinileves fogyizóknak » Érdekes Zöldségleves » Tejszínes-tárkony leves » Tökkrémleves
» Zalai csirkeleves » Hagymaleves mikróban » Gyors zöldségkrémleves » Cukkini krémleves
» Lim-lom leves » Pezsgős őszibarackleves » Gezemiceleves » Miso leves
» Húsleves húsgombóccal » Brokkolileves csirkemájjal » Ragu-leves » Zelleres burgonyakrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.