Tutireceptek.hu fejléc

Szerecsendiós póréhagyma krémleves gyönggyel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 nagy krumpli
2 szál póréhagyma
2 dl tejszín
fél szerecsendió

1 zacskó levesgyöngy

Elkészítés:
A krumplit meg kell pucolni és apróra kockázni. A pórét alaposan megmosom, a leveleknél is, majd felkarikázom. (Jó sokat a zöldjéből is.) Egy lábasban teszem a krumplit és a pórét is és annyi vizet öntök rá, ami ellepi, megsózom, majd fedő alatt puhára főzöm.

Botmixerrel pépesítem, beleöntöm a tejszínt, felforralom és egy fél szerecsendiót belereszelek.

A tányérokban készen kapható levesgyöngy kerül bele, de persze pirított zsemlekockával is finom.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymakrémleves » Ananászkrémleves » Hideg cukkini krémleves » Banánkrémleves
» Sárgarépás babkrémleves » Őszibarack-krémleves 1 » Gombakrémleves » Póréhagymás csirkemell
» Tejfölös burgonyakrémleves » Fűszeres sütőtök-krémleves » Zöldséges gombakrémleves » Tejszínes málnakrémleves
» Kapros céklakrémleves » Póréhagyma leves » Burgonyakrémleves » Kelkáposztakrémleves light


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.