Tutireceptek.hu fejléc

Színes káposztasaláta joghurttal recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1/2 kg fehér fejeskáposzta
1/4 kg vörös fejeskáposzta
2 nagy sárgarépa
2 zöldalma
1 nagy lilahagyma
opcionális: 1 fej édeskömény
Öntet:
5 dl joghurt
1 dl olívaolaj
4 púpozott tk. magos mustár
1 nagy citrom leve
4 tk. méz
2+2 tk. só
bors, csipetnyi őrölt koriander

Elkészítés:
A kétféle káposztát megmossuk, megszárítjuk, torzsáját eltávolítjuk, vékony csíkokra szeleteljük vagy lereszeljük. 2 tk. sóval megszórjuk, nehezéket helyezünk rá, pl. egy tányért, és 15 percre félretesszük. Közben szeletekre vágjuk a hagymát, gyufaszálcsíkokra a megpucolt sárgarépát és zöldalmát (és ha használunk, az édesköményt). Az almára azonnal néhány csepp citromlevet öntünk, hogy ne barnuljon meg. A káposztát alaposan kinyomkodjuk. Az öntethez kézi habverővel simára keverjük a joghurtot, citromlevet, mustárt, sót, borsot, koriandert és a mézet. Vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olívaolajat. Egy nagy tálba tesszük az összes zöldséget, végül alaposan összeforgatjuk az öntettel.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes alma » Vendégváró tejszines hús » Tejszínes csirkemellfilé » Tejszínes gombás spagetti
» Tejszines meggytorta » Tejfölös-tejszínes piskóta » Tejszínes gesztenyetorta » Tejszínes spárgakrémleves
» Tejszínes mustáros karaj » Tejszínes pulykaragu » Vörös káposztasaláta » Tejszínes csirke/pulyka
» Színes csirkés tészta » Tejszines sajtoscsirkemell » Tejszínes metélt » Tejszínes csirke gazdagon


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.