Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos borjúraguleves juhtúrós gombóccal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg borjú apróhús,
15 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyem,
5 dkg zeller,
10 dkg zöldborsó,
5 dkg hagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál szárított tárkony,
2 babérlevél,
2 citrom,
10 dkg gomba,
fehérbors,
1 dl tejszín,
só,
fél dl olaj,
2 evőkanál liszt,
1 tojás,
5 dkg juhtúró,
2 evőkanál búzadara

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, beletesszük az apró kockára vágott borjúhúst, sóval, borssal, tárkonnyal, babérlevéllel ízesítjük, és addig pároljuk, míg félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk az apró kockára vágott vegyes zöldségeket és tovább pároljuk. Amikor megpuhult, beletesszük a kockára vágott gombát, a zöldborsót és a citromot, és felengedjük vízzel. Miután a leves felforrt, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A lisztből, búzadarából, tojásból és juhtúróból masszát gyúrunk, apró gombócokat formázunk, és beletesszük a forrásban lévő levesbe. Tálalás előtt tejszínnel díszítjük.
A receptet Amitola küldte.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúrós burgonya » Juhtúrós rakott burgonya » Juhtúrós kapros csusza » Tárkonyos pulyka-raguleves
» Káposztás juhtúrós nokedli » Tárkonyos zellerfőzelék » Tárkonyos bárányleves » Kelleves húsgombóccal
» Gombás juhtúrós krumpli » Juhtúrós pizza » Juhtúrós palacsinta » Tárkonyos-mogyorós csirke
» Tárkonyos halleves » Juhtúrós Lepény Albi módra » Tárkonyos raguleves diétás » Kapros-juhtúrós csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.