Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos csirke nyárson recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
90 dkg csirke comb (lehetőleg az alsó része)
1-2 evőkanál ételízesítő vagy szárnyas fűszerkeverék
1 nagyobb piros húsú paprika
egy kisebb csokor tárkony
1 közepes uborka
4 evőkanál olaj
1 kiskanál citromlé
ízlés szerint fokhagyma

Elkészítés:
A combokat lefejtjük a csontról, majd a húst három csíkra vágjuk. Közben a tárkonyleveleket apróra vágjuk, majd az olajba összekeverjük a fűszerkeveréket és a citromlevet. Ebbe a masszába a húsdarabokat alaposan belekavarjuk és 24 órára a hűtőben pácolódni hagyjuk.
Másnap a paprikát és az uborkát felkarikázzuk, majd a kettéhasított húscsíkkal, és a fokhagymával együtt (váltakozva) a nyársra húzzuk.
Ezt követően parázs fölött arany pirosra sütjük.

Tanácsok:
Grillezett zöldségekkel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mélysütött mandulás csirke » Ananászos csirkemellfilé » Fokhagymás rakott csirke » Olaszos csirkemell
» Csirkegombóc leves » Töltött csirke krumplival » Csirkemell céklás rizzsel » Csirkemájjal töltött gomba
» Tárkonyos gombaleves » Kajszibarackos csirkemell » Csirkehúsos rakott tészta » Csirkemájas szelet
» Fokhagymás csirkemáj sütve » Csirkemell a' la pannónia » Juhtúrós csirkemell » Karácsonyi diós csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.