Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos erőkrémleves cipóban recept

Kategória:


Hozzávalók:
Fácán,fogoly, vadkacsa aprólék(szárny, comb,far-hát) esetleg egész 2 fürj-félbevágva,
Két db sárgarépa,
1db zeller és egy petrezselyem,
1közepes burgonya
1kis fej vöröshagyma
2gerezd fokhagyma
3-4 szem kelbimbó (karalábéval helyettesíthető)
fél pohár tejföl
1dl tejszín
3 evőkanál liszt
8db fürjtojás
5 szem bors, petrezselyem zöldje,
lestyán, tárkony, só
1 db 1.2 kilós vastaghéjú kerek cipó

Elkészítés:
A húst tedd fel főni a zöldségekkel annyi vízben,amennyi kényelmesen ellepi az egészet. Mikor már félig megpuhult a hús,akkor tegyél bele petrezselyemzöldjét(3-4 szálat), a borsot, mokkáskanál tárkonyt és lestyánt, ízlés szerint sót. Lassú tűzön főzd puhára a húst,majd szedd kia léből egy tányérra és tedd félre- a zöldségekkel együtt. A megmaradt lét a tejföllel és tejszínnel csomómentesen összekevert liszttel sűrítsd be.Tálaláskor a cipó négy sarkát levágva és azok belsejét kikaparva tedd az asztalra a leves és a zöldségek mellé,és frissen merd bele a levest. Mindenki annyi húst és zöldséget szed bele,amennyit kíván. Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Dettuska tárkonyos levese » Tárkonyos sárgaborsóleves » Tárkonyos halleves » Ecetes-tárkonyos uborka
» Tárkonyos raguleves 2. » Tárkonyos zúza » Tárkonyos tüdőleves » Babgulyás cipóban tálalva
» Vadraguleves cipóban » Tárkonyos leves » Tárkonyos-narancsos malac » Tárkonyos pulyka
» Tárkonyos csülökleves » Tárkonyos csirkeragu leves » Tárkonyos vitaminsaláta » Francia tárkonyos csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.