| Tárkonyos erőkrémleves cipóban receptHozzávalók: Fácán,fogoly, vadkacsa aprólék(szárny, comb,far-hát) esetleg egész 2 fürj-félbevágva, Két db sárgarépa, 1db zeller és egy petrezselyem, 1közepes burgonya 1kis fej vöröshagyma 2gerezd fokhagyma 3-4 szem kelbimbó (karalábéval helyettesíthető) fél pohár tejföl 1dl tejszín 3 evőkanál liszt 8db fürjtojás 5 szem bors, petrezselyem zöldje, lestyán, tárkony, só 1 db 1.2 kilós vastaghéjú kerek cipó Elkészítés: A húst tedd fel főni a zöldségekkel annyi vízben,amennyi kényelmesen ellepi az egészet. Mikor már félig megpuhult a hús,akkor tegyél bele petrezselyemzöldjét(3-4 szálat), a borsot, mokkáskanál tárkonyt és lestyánt, ízlés szerint sót. Lassú tűzön főzd puhára a húst,majd szedd kia léből egy tányérra és tedd félre- a zöldségekkel együtt. A megmaradt lét a tejföllel és tejszínnel csomómentesen összekevert liszttel sűrítsd be.Tálaláskor a cipó négy sarkát levágva és azok belsejét kikaparva tedd az asztalra a leves és a zöldségek mellé,és frissen merd bele a levest. Mindenki annyi húst és zöldséget szed bele,amennyit kíván. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |