Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos kínai kel főzelék recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
3 ek olívaolaj
40 dkg burgonya
1 közepes db kínai kel
1 késhegynyi fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma (zúzott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
1 db babérlevél
1 kk majoranna
tárkony ízlés szerint
2 evőkanál finomliszt
5 dl víz (kb)
1.5 dl tejföl
2 teáskanál tárkonyecet
1 csipet cukor

Elkészítés:
Az olajon kevergetve kissé megpároljuk a kisebb kockára vágott burgonyát, és a csíkokra vágott kelt.
Ezután megszórjuk egy kevés pirospaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsit átforgatjuk. Fűszerezzük ízlés szerint, hozzáadjuk a lisztet, kevergetve 1-2 percig pirítjuk, és felöntjük kb. 5 dl vízzel.
Felforraljuk, lefedjük, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul benne, kb. 15-20 perc. Vigyázzunk, ne főzzük szét!
A tejfölt elkeverjük 2-3 ek főzelékkel (hőkiegyenlítés), majd a főzelékhez adjuk, és jól kiforraljuk. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.
Végül egy csipet cukorral és két teáskanál tárkonyecettel beállítjuk az ízét.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai Márványtojás » Krumplifőzelék » Zöldborsófőzelék extra » Tárkonyos csirkebecsinált
» Tárkonyos sárgaborsóleves » Tökfőzelék a'la 'szti » Sajtos kínai kel » Sütőtök főzelék sajttal
» Zöldbab fözelék krumplival » Zöldbab főzelék » Svájci kukoricafőzelék » Tárkonyos malacleves
» Brokkolifőzelék 1 » Kínai mogyorós csirke » Tejfeles zöldbabfőzelék » Tárkonyos bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.