Tutireceptek.hu fejléc

Tegnapi almás lepényem recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
15 dkg zsír v vaj
1 kis pohár kefir
3dkg cukor
kevéske só
1 tojás a megkenéshez
töltelékhez:
1 kg alma
fahéjas cukor ízlés szerint
vaníliás cukor ízlés szerint
citrom reszelt héja
és kevéske zsemlemorzsa

Elkészítés:
A tészta anyagait összegyúrom,ketté veszem, 1 órára letakarva pihenni teszem
almát meghámozom, a reszelő nagyobb felén lereszelem kinyomkodom a levét,
kinyújtom a tészta egyik felét, a tepsibe terítem, megszórom zsemlemorzsával, ráteszem az almát, megszórom fahéjas cukorral, ráreszelem a citrom héját letakarom a tészta másik kinyújtott felével,és felvert tojással megkenem, villával megszurkodom
kb 23 percet sütöm közepes lángon
ízlés szerint meg lehet hinteni vaníliás cukorral is


A receptet beküldte: 5arany9


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gránátalmás Bellini » Tartalmas lencseleves » Mandulás-Almás Lepény » Almás csiga
» Villámgyors bögrés almás » Almás céklasaláta » Almás-mákos rakott tészta » Almás-fahéjas ragacs
» Tegnapi töltött cukkinim » Kukoricás-almás tofu » Almás csirke fasírt » Almás rakott kalács
» Almás-sajtos kacsamell » Almás karaj » Gyors fahéjas almás süti » Almás mákos tejbegríz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.