Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-kapros kukoricasaláta - 3-4 adag recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:

5 dkg vaj
1 doboz Bonduelle, vagy 40 dkg fagyasztott kukorica
1 evőkanál liszt
4 dl tej
1 dl tejszín
citromlé
só, cukor
kapor

Elkészítés:
A vajban megpároljuk a kukoricát. Ha minden levét elfőtte, megszórjuk a liszttel és felengedjük a tejjel és a tejszínnel. Ízesítjük sóval, néhány csepp citromlével és kevés cukorral. Forraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Ha túl sűrű, kevés tejjel hígítható. Ha hígabb, hűlés közben be fog sűrűsödni. A végén szórjuk bele a kaprot.

Tanácsok:
Hűtve fogyasztjuk, rántott sajttal, rántott gombával vagy húsevőknek rántott hallal ajánlom.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: norci78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás kukoricasaláta » Kukoricasaláta-kocsonya » Sonkás kukoricasaláta » Virslis kukoricasaláta.
» Diós karalábé » Túró fasírt » Rostonsült padlizsán » Rakott patisszon
» Fetás padlizsánkrém » Padlizsános tészta » Mediterrán tepsis burgonya » Narancs otletek
» Sült birsalma » Mozzarellagolyó » Patiszonos halfasírt » Juhtúrós padlizsántekercs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.