Tutireceptek.hu fejléc

Tokaji bormártás recept

Kategória:
 Fagylaltok

Hozzávalók:
2 dl édes tokaji bor
2 dl tejszín
2 tojássárga
2 evõkanál porcukor

Elkészítés:
A tojássárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd vízgõz fölött, a tokaji bort apránként hozzákeverve, sûrûre fõzzük. Ezután beleöntjük a tejszínt, amivel még tovább keverjük, egészen forráspontig. A bormártást hagyjuk kihûlni, majd zárható edényben, a hûtõszekrényben tartjuk felhasználásig. Csak aznap fogyasztható, nagyon hamar romlik!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bormártás » Hideg tokaji borkrémleves » Tokajis Sütike » Tokaji borleves
» Tokaji puncs » Tokaji borleves mazsolával » Tokaji csirkemell » Tokaji mártás
» Palacsinta tokaji módra » Tokaji borhab » Vegyes hal bormártással » Igazi puncsfagylalt
» Narancsfagylalt » Joghurtfagylalt » Jeges csokoládé » Karamella fagylalt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.