Tutireceptek.hu fejléc

Tökfõzelék, töklotyó recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
2 kisebb fõzõtök
4 dl tejföl
3 evõkanál étolaj
3 evõkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál borecet
1 csokor kaporlevél
só, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés:
A legyalult tököt enyhén sós, ecetes vízben az apróra vágott kaporral megfõzöm. A víz éppen, hogy ellepje! Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítom, és a liszttel zsemleszínû rántást készítek. A rántást paprikázom, tejföllel elkeverem. Amikor a tök megfõtt, ezzel berántom, majd készre forralom.

Langyosra hûtve, tükörtojás vagy vagdalt feltéttel tálaljuk.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás cukkinifőzelék » Krumplifőzelék Malbe módra » Zabpelyhes spenót » Paradicsomos káposzta rizzsel
» Zöldbabfőzelék » Tökmetélt » Zöldbab főzelék II. » Tejszínes fokhagymamártás
» Spenót - Ahogy én csinálom » Kapormártás főtt húsokhoz » Lencsefőzelék1. » Zellerfőzelék
» Tökfőzelék .. » Hagyományos babfőzelék » Karfiolfőzelék » Kelkáposzta főzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.